Här börjar ditt äventyr.

Jägarguide

Jägarliv

Saga, en riktig jaktkamrat

Saga Foto: Wilhelm Forsnärsgård

Morgan Holt har jagat i fyra säsonger och främst då ägnat sig åt pyrsch- och lockjakt på egen hand. Han tyckte det kändes lite ensamt och tankarna på att skaffa en fyrbent jaktkamrat dök upp.

– Först var jag inne på att skaffa en stövare som jag tycker är väldigt fina, men med tanke på att det främst är rådjur och hare där jag jagar, i Västra Fågelvik i Värmland, kom jag fram till att det skulle bli bättre med en drever, säger Morgan.

Morgan började leta på nätet efter kennlar och valpkullar och hittade drevervalpen Saga hos Ackers kennel i Örsundsbro, utanför Enköping. Saga är nu (i oktober 2016 ) 14 månader och har varit med Morgan i skogen sedan hon var 12 veckor.

– Jag har sett till att hon fått skogsvana i kubik och naturligtvis jobbat med inkallning och alla andra moment som ingår i att fostra en liten valp, berättar Morgan.

Morgan beskriver Saga som läraktig och lugn, men också lite lynnig beroende på humör och dagsform. Dock tycker han att Saga mognat mycket de senaste månaderna och att han verkligen fått den fina jaktkamrat han sökte efter.

– Ja, det är otroligt hur snabbt man kan bli bunden. Saga har sedan tidigt varit med mig över allt och med start 1 oktober ser jag fram emot att driva rådjur med henne, säger Morgan.

Saga & Morgan

Saga

Morgan Holt

Jägare, nu med fyrbenta jaktkamraten Saga som sällskap.

Hitta din närmaste Interjakt-butik

Följ oss