close

Ange ditt postnummer

Fyll i ditt postnummer för att se dina alternativ för upphämtning i butik.

Eller, välj att söka efter en butik

START SMART – SWAROVSKI OPTIK integrerar digital intelligens i det nya dS-kikarsiktet

Den 3 mars 2017 lanserar SWAROVSKI OPTIK kikarsiktet dS, som representerar en helt ny generation av kikarsikten. I produkten möts de optiska egenskaperna hos konventionell måloptik och de främsta fördelarna med digital måloptik och bildar tillsammans en imponerande, komplett enhet.

Morgondagen gryr

Nu är det lättare än någonsin att koncentrera sig på det som är viktigt under jakten. Det nya dS-kikarsiktet visar inte bara rätt siktpunkt, utan även viktiga ballistikdata i siktlinjesindikatorn utan störningar och i realtid.

Carina Schiestl-Swarovski, styrelseordförande för SWAROVSKI OPTIK, förklarar i ett nötskal skälet till att ett digitalt kikarsikte tagits fram: ”Det bästa sättet att ta itu med dagens utmaningar är genom att utnyttja morgondagens teknik. Detta kikarsikte markerar redan idag början på framtidens jakt.”

Korrekt siktpunkt och integrerad digital intelligens

Den största fördelen för jägare är att den korrekta siktpunkten visas automatiskt direkt i kikarsiktet. När du trycker på knappen mäter dS det exakta avståndet, och förstoringsinställningen, lufttryck, temperatur och vinkel har tagits med i beräkningen. Personliga ballistikdata för den kombination av skjutvapen och ammunition som du använder fastställs under inskjutningen och används även för beräkningen. Intervallen mellan avdriftsmarkeringarna beräknas baserat på uppmätt avstånd, inställningar för vindhastighet och vapnets ballistikdata. Det innebär att du inte behöver justera kikarsiktet manuellt till dS innan du skjuter. Avståndsinformation, anslagsenergi, vindhastighet: den högupplösta siktlinjesindikatorn ger dig alla jaktuppgifter som behövs för en lyckad jakt, i realtid. Den slimmade designen hos dS och dess tilltalande form lämnar inget utrymme för gissningar: detta kikarsikte gömmer ett optiskt och digitalt mästerverk.

 

Smart anslutning

Om en smarttelefon ansluts till kikarsiktet kan de grundläggande inställningarna konfigureras smidigt med appen. Det är enkelt och okomplicerat att överföra data via Bluetooth®gränssnittet. De personliga data som lämnas vid inskjutning anges direkt i appen och överförs omedelbart.

SWAROVSKI OPTIK har utvecklat ett ”smart” kikarsikte med dS, som ger jägare intelligent support. Tekniska och teleoptiska innovationer i kombination med jägarens kompetens ger förutsättningar för fullt fokus även vid utmanande förhållanden. ”Det här är ett viktigt bidrag till att möjliggöra ansvarsfull jakt vid alla tillfällen,” säger Carina Schiestl-Swarovski.

 

 

Senaste nytt direkt i mailkorgen

Som prenumerant av Interjakts nyhetsbrev får du rykande färska branschnyheter, insikt i hur vi arbetar tillsammans med våra butiker och mängder med heta erbjudanden – direkt i mailkorgen. Signa upp redan idag och få en gratis jaktkeps vid ditt första köp.

Du kan vara lugn, vi gillar inte heller spam och skräpmail. Din information vilar tryggt hos oss, läs mer på Interjakts GDPR-policy.