close

Ange ditt postnummer

Fyll i ditt postnummer för att se dina alternativ för upphämtning i butik.

Eller, välj att söka efter en butik

Swarovski CL Curio

SWAROVSKI OPTIK, världens ledande tillverkare av kikare och optik för långa avstånd, bryter ny mark med sin senaste kikare CL Curio 7×21. Kikaren, som tagits fram i ett exklusivt samarbete med den världsberömda industridesignern Marc Newson erbjuder enastående funktion, design och ingenjörskonst. CL Curio 7×21 inspirerar till frågan ”Vad kan du upptäcka när du tittar närmare?”

TILLBAKA TILL NATUREN
I en värld kantad av osäkerhet och ständig förändring har det onekligen skett en kollektiv attitydförändring med en ny mentalitet och ett nytt sätt att leva. Förändringar som en önskan om att resa på ett långsammare och mer medvetet sätt och ett större fokus på naturbaserade upplevelser märks tydligt över alla generationsgränser. Dessutom förväntas tillväxten för mode och tillbehör inom Outdoor fortsatt växa kraftigt, där kundernas val av produkter baseras på att visa vilka de är och vilken livsstil de har.

När många återigen har fått upp ögonen för naturen har CL Curio 7×21 det perfekta utgångsläget bland såväl designälskare som Outdoor-entusiaster. Med en unik och påfallande design samt hög precision, öppnar CL Curio 7×21 dörrarna till naturens stora mysterier i kompakt form.

”Våra produkter vässar sinnena till att kunna ta in naturens skönhet och förstå behovet av att skydda den. Att ta vara på ögonblickets storhet och uppleva kärleken till naturen”, säger Fredrik Jonsson, VD för SWAROVSKI OPTIK i Norden.

EXPECT THE UNEXPECTED
CL Curio 7×21 lanseras under rubriken ”Expect the Unexpected” och fokuserar på hög prestanda designfokus men i ett mycket kompakt format. Kikaren är ett ambitiöst nytt tillskott från SWAROVSKI OPTIK, som utmanar användare att djärvt söka det oväntade – inte bara i omvärlden, utan också bland sina föreställningar om kikare i allmänhet. Carina Schiestl-Swarovski, global VD och styrelseordförande på SWAROVSKI OPTIK beskriver det så här. ”När jag tittar i kikaren försvinner alla distraktioner. Plötsligt är jag där – mitt i handlingen. Upplevelsen är nästan magisk. Det är i de ögonblicken som jag minns hur vacker och häpnadsväckande världen är. Allt du behöver göra är bara att titta riktigt nära, så ser du det också.”

ETT MEKANISKT MÄSTERVERK
CL Curio 7×21 utmärker sig också ur ett tekniskt perspektiv. Den är smidig och kompakt med en design som är nytänkande både visuellt och funktionsmässigt. Den är ett verkligt unikt objekt inom optik för långa avstånd; särskilt den smidiga brodesignen som gör kikaren så kompakt – ett viktigt fokus för Marc Newson, som är känd för sin oväntade omtolkning av enkla former.

Newsons mål var att utveckla ”ett ytterst stilrent resultat med gångjärnen både öppna och stängda – ett designproblem som såvitt jag vet inte har lösts tidigare.” CL Curio 7×21 är den senaste medlemmen i SWAROVSKI OPTIK CL-familjen. Banbrytande yttre design i kombination med avancerade tekniska specifikationer och en smidig, bärbar och intuitiv upplevelse utmärker denna kikare som den lättaste och mest kompakta kikaren i sin kategori.

KOMBINATIONEN AV FUNKTION OCH DESIGN
Utbudet med två stilrena färger – solid svart och Burnt Orange med silverbrygga – gör CL Curio 7×21 till ett iögonfallande tillbehör designat för den stilmedvetna stadsmänniskan, samtidigt som den är perfekt för naturälskare och äventyrare. Detta är ett designval som medvetet sammanfogar naturens romantik med optisk och mekanisk perfektion.

Newson uttrycker det så här. ”Det finns en otroligt romantisk aspekt i det här projektet eftersom kikaren är ett tidlöst föremål med en funktion som liknar magins. Den låter dig se saker som vanligtvis är osynliga för blotta ögat. Det finns inte många objekt av det här slaget kvar – en verkligt analog enhet. Till skillnad från många digitala objekt är den helt framtidssäker.”

CL Curio 7×21 kommer att finnas på SWAROVSKIOPTIK.COM och hos utvalda återförsäljare från och med den 1 oktober. Rekommenderat pris 7 700 SEK inkl. moms.

Världen tillhör den som ser det vackra.
Upplev ögonblicket!
SEE THE UNSEEN.
SWAROVSKIOPTIK.COM

Senaste nytt direkt i mailkorgen

Som prenumerant av Interjakts nyhetsbrev får du rykande färska branschnyheter, insikt i hur vi arbetar tillsammans med våra butiker och mängder med heta erbjudanden – direkt i mailkorgen. Signa upp redan idag och få en gratis jaktkeps vid ditt första köp.

Du kan vara lugn, vi gillar inte heller spam och skräpmail. Din information vilar tryggt hos oss, läs mer på Interjakts GDPR-policy.